Η απόδειξή αγοράς αποστέλλεται στο email που έχετε δηλώσει.

Δωρεάν Μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 39€ 

Αρχική / Blog / ΜΑΣΚΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ: ΠΟΥ ΤΗ ΦΟΡΑΤΕ, Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ & ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ

ΜΑΣΚΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ: ΠΟΥ ΤΗ ΦΟΡΑΤΕ, Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ & ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ

Πίσω στο blog
29/07/2020
ΜΑΣΚΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ: ΠΟΥ ΤΗ ΦΟΡΑΤΕ, Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ & ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ

Η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους και σε σούπερ μάρκετ και λοιπά καταστήματα τροφίμων, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα ταξί, στα νοσηλευτικά ιδρύματα και στα διαγνωστικά κέντρα, στα καταστήματα λιανικής, στα κομμωτήρια και στα κέντρα αισθητικής και στα ασανσέρ.

 

Μάσκα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά και οι εργαζόμενοι στην εστίαση, ενώ απευθύνεται σύσταση για χρήση της από όλον τον πληθυσμό, ειδικά σε κλειστούς χώρους, όπου δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις.

 

Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που προχωρά σε αυτό το μέτρο: Πολλά κράτη έχουν καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας, στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού. "Ο κύριος τρόπος μετάδοσης του κορονοϊού είναι μέσω των σταγονιδίων που αιωρούνται στον αέρα, οπότε η χρήση μάσκας είναι ένα από τα εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να σταματήσουμε την εξάπλωσή του" έχει τονίσει επανελειμμένως η λοιμωξιολόγος του ΠΟΥ Alice Simniceanu.

 

Τύποι μάσκας

Οι ιατρικές μάσκες, γνωστές και ως χειρουργικές, κατασκευάζονται από τουλάχιστον τρία στρώματα συνθετικών, μη υφασμένων υλικών. Αυτά είναι τυποποιημένα, σχεδιασμένα για μία χρήση και αξιολογούνται ως προς την αποτελεσματικότητα διήθησης και ευκολίας στην αναπνοή.

Ο ΠΟΥ προτείνει τη χρήση ιατρικών μασκών για ασθενείς που νοσούν από Covid-19, άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα της νόσου, εργαζόμενους στην Υγεία, άτομα που φροντίζουν ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα, άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω και άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

"Αυτές οι μάσκες έχουν κάποια αντίσταση στη διείσδυση υγρών, η οποία είναι χρήσιμη για την προστασία του χρήστη τόσο κατά την εκτόξευση σταγονιδίων του ίδιου όσο και κατά την εκτόξευση σταγονιδίων από άλλους.", δήλωσε στο Al Jazeera η Simniceanu.

Εάν υπάρχει έλλειψη ιατρικών μασκών, συνίσταται επίσης η χρήση πλαστικών ασπίδων προσώπου.

Το ευρύ κοινό μπορεί να χρησιμοποιήσει και τις (μη ιατρικές) υφασμάτινες μάσκες για να προστατεύσει τους άλλους από τα σταγονίδια του χρήστη. Αυτές μπορεί είτε να αγοραστούν ή να φτιαχτούν από υφάσματα στο σπίτι. Με βάση τι; έρευνες, οι υφασμάτινες μάσκες μπορεί να είναι αποτελεσματικές μόνο αν έχουν τουλάχιστον τρία στρώματα, και μπορούν να φτιαχνούν από ποικιλία υλικών.

«Το εσωτερικό στρώμα μπορεί να είναι από βαμβάκι, το εξωτερικό στρώμα μπορεί να είναι πολυεστέρας ή κάποιο άλλο συνθετικό υλικό που απωθεί τα σταγονίδια και το ενδιάμεσο στρώμα από πολυπροπυλένιο» επισήμανε η Simniceanu.

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας
Ο λογαριασμός σας