Η απόδειξή αγοράς αποστέλλεται στο email που έχετε δηλώσει.

Δωρεάν Μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 39€ 

Αρχική / Blog / ΠΩΣ ΤΟ «HAPPY BIRTHDAY» ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ

ΠΩΣ ΤΟ «HAPPY BIRTHDAY» ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ

Πίσω στο blog
23/03/2020
ΠΩΣ ΤΟ «HAPPY BIRTHDAY» ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ

Τραγούδησε δύο φορές το γνωστό «Ηappy Βirthday» και έχεις κάνει μια καλή κίνηση για την προστασία από τους ιούς. Τόση ώρα, λένε οι ειδικοί, χρειάζεται να πλένουμε τα χέρια για να απομακρύνονται ιοί και βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν γρίπη, κρυολογήματα, μολύνσεις ή γαστρεντερίτιδα. Μάλιστα, περίπου το ένα τρίτο των περιπτώσεων της διάρροιας και το 16 τοις εκατό των αναπνευστικών λοιμώξεων μπορεί να αποφευχθεί μέσω του καλού πλυσίματος των χεριών.

Είναι απαραίτητο όλοι οι άνθρωποι να πλένουν σχολαστικά τα χέρια τους σαν ένα μέσο να μειωθεί η ανάγκη για αντιβιοτικά και να προληφθεί η ανθεκτικότητα των μικροβίων.

Πλένουμε τα χέρια μας;

Το γκάλοπ της RPS αφορά Βρετανούς, αλλά είναι αρκετά πιθανό πως ισχύει για όλους. Από τους περίπου 2.000 ανθρώπους που ερωτήθηκαν, το 84% δεν πλένει τα χέρια του για αρκετή ώρα. Στο μεταξύ, το 65% δεν πλένει πάντοτε τα χέρια του πριν την κατανάλωση φαγητού και οι μισοί της έρευνας φαίνεται να μην τα πλένουν αφού έχουν ακουμπήσει ζώα, συμπεριλαμβανομένων των κατοικιδίων. Περίπου 32% δεν πλένει τα χέρια του πριν προετοιμάσει φαγητό και το ένα πέμπτο(21%) δεν πλένει πάντοτε τα χέρια του αφού έχει επισκεφτεί την τουαλέτα. Ο πρόεδρος της ένωσης RPS, Ash Soni, ανέφερε: «Δεν πλένουμε τα χέρια μας αρκετά συχνά και για αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να απομακρύνουμε επαρκώς τα βακτήρια που μπορούν να μας προκαλέσουν ασθένειες».

Τι άλλο συμπληρώνει;

«Ακόμα και όταν τα βακτήρια στα χέρια μας δεν μας επηρεάζουν, μπορούμε να μεταφέρουμε λοιμώξεις σε πιο ευπαθείς ομάδες που μπορεί τελικά να χρειαστεί να πάρουν αντιβιοτικά. Εάν μειώσουμε τον αριθμό των ασθενειών που απαιτούν την αντιμετώπισή τους με αντιβιοτικά, μπορούμε να μειώσουμε και την αντοχή πολλών ιών στα αντιβιοτικά. Έτσι κρατάμε αυτά τα σημαντικά φάρμακα για όταν χρειαστούν πραγματικά. Οι αντιβιώσεις δε θα πρέπει να χορηγούνται για προσβολές από ιούς όπως γίνεται συχνά, εν μέρει κατόπιν απαιτήσεως του ασθενή».

Την επόμενη φορά που θα πλύνεις τα χέρια σου, ξεκίνα το τραγούδι και σήκωσε μια ασπίδα προστασίας στους ιούς και τα μικρόβια.

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας
Ο λογαριασμός σας