Η απόδειξή αγοράς αποστέλλεται στο email που έχετε δηλώσει.

Δωρεάν Μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 39€ 

Αρχική / Blog / ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ

Πίσω στο blog
14/05/2020
ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ

Κάθε γυναίκα, όσο χρόνων κι αν είναι, έχει την ίδια επιθυμία: να απολαμβάνει τον ήλιο, να επιδεικνύει το μαύρισμά της και το δέρμα της να ακτινοβολεί νεότητα και ομορφιά.

Σε όποια ηλικιακή ομάδα κι αν ανήκεις, υπάρχει το κατάλληλο αντηλιακό για σένα. 

 

«Αν και ο ήλιος είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή και την υγεία κάθε ανθρώπου, ταυτόχρονα αποτελεί τον πρώτο παράγοντα πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας» λέει ο Aνδρέας Κατσάμπας, καθηγητής Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας. Είναι αλήθεια ότι το δέρμα, με τη βοήθεια των ακτίνων UVB, παράγει τη σημαντική για τα οστά βιταμίνη D3, ωστόσο δε χρειάζεται περισσότερο από μια μικρή δόση έκθεσης στον ήλιο που δεν ξεπερνά τα 20-30 λεπτά τη μέρα.

 

Περαιτέρω έκθεση στην UV ακτινοβολία επιταχύνει την αφυδάτωση και τη γήρανση, προκαλώντας ρυτίδες, σκούρες κηλίδες και ερεθισμούς, ενώ μπορεί να προκαλέσει και σοβαρές παθήσεις στο δέρμα, όπως μόνιμη βλάβη στο ανοσοποιητικό σύστημά του και το γενετικό υλικό (DNA) των κυττάρων του.
 
Και όπως έχεις ήδη αντιληφθεί, ο μόνος τρόπος για να προστατευτείς από αυτές τις νοσηρές συνέπειες είναι η χρήση αντηλιακών όλον το χρόνο σε καθημερινή βάση και, κυρίως, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, την ηλικία, τον τρόπο ζωής και τις προσωπικές σου ανάγκες.
 
Στην ηλικία των 20+: Προστασία από τον ήλιο και την ακμή
 
Η ήπια ηλιακή ακτινοβολία φαινομενικά βελτιώνει την ακμή, ωστόσο στο 20% των ανθρώπων παρατηρείται έντονη επιδείνωση κατά τη διάρκεια των διακοπών. Εκτός από το μαύρισμα, το οποίο προκαλεί πάχυνση της ανώτερης στιβάδας της επιδερμίδας διευκολύνοντας το σμήγμα να βρει διέξοδο, αρκετά αντηλιακά με λιπαρή υφή μπορεί να επιτείνουν το πρόβλημα της ακμής. Επομένως, αν έχεις λιπαρή ή μεικτή επιδερμίδα, με τάση για ακμή και σπυράκια, επίλεξε ένα αντηλιακό με μη λιπαρή σύνθεση και συστατικά όπως το σαλικυλικό οξύ, για να αποφεύγεις τόσο τα σπυράκια όσο και τις ανεπιθύμητες γυαλάδες.
 
Στην ηλικία των 30+: Επιπλέον ενυδάτωση
 
Καθώς η ικανότητα της επιδερμίδας να συγκρατεί υγρασία μειώνεται λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας, η έκθεσή της στον ήλιο αυξάνει ακόμη περισσότερο την ανάγκη της για επιπλέον ενυδάτωση. Αναζήτησε μια πλούσια ενυδατική κρέμα με υαλουρονικό οξύ που θα διατηρήσει υψηλά τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας και θα της προσφέρει παράλληλα και αντιγηραντική φροντίδα. Συνδύασέ τη με αντηλιακό stick για τα μάτια και τα χείλη, για επιπλέον προστασία των ευαίσθητων αυτών περιοχών.
 
 
Στην ηλικία των 40+: Αντιγηραντική προστασία
 
Εκτός από ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας που θα προστατεύει την επιδερμίδα σου από τη γήρανση, την απώλεια σφριγηλότητας και την αφυδάτωση, αναζήτησε ένα αντηλιακό εμπλουτισμένο με αντιφλεγμονώδεις παράγοντες, ενυδατικά συστατικά και ισχυρά αντιοξειδωτικά. Στην περίπτωση που η επιδερμίδα σου παρουσιάζει την τάση να έχει πανάδες και δυσχρωμίες, η επιλογή αντηλιακών με SPF πάνω από 30 κρίνεται απαραίτητη.
 
Πρώτα στις προτιμήσεις μας είναι τα αντηλιακά που έχουν στη σύνθεσή τους βιταμίνες C και Ε, πράσινο τσάι, εκχύλισμα από κουκούτσι σταφυλιού και εκχύλισμα ροδιού. O κορυφαίος δερματολόγος των ΗΠΑ, Dr. Howard Murad, αναφέρει ότι το ρόδι, όταν εφαρμόζεται τοπικά στο δέρμα, μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο του δέρματος και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη θωράκιση των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες.
 
 
Στην ηλικία των 50+: Επανόρθωσε τις φθορές του ήλιου
 
Αρκετές από τις φθορές που εμφανίζονται σε αυτή την ηλικία αποτελούν συνέπεια της έκθεσης στον ήλιο όλα τα προηγούμενα χρόνια, δεδομένου ότι η ηλιακή ακτινοβολία λειτουργεί αθροιστικά προκαλώντας σταδιακά φθορές στο DNA των κυττάρων. Επίλεξε αντηλιακό με ενισχυμένες επανορθωτικές και αντιρυτιδικές ιδιότητες και συνδύασέ το με αντηλιακό stick για την περιοχή των ματιών.
 
Μυστικό για τα μάτια:
 
Οι ιστοί γύρω από αυτό το σημείο του δέρματος είναι πολύ λεπτοί και επιρρεπείς σε ποικίλα δερματικά προβλήματα που σχετίζονται με τη γήρανση. Τα μεγάλα σκούρα γυαλιά είναι πολύ καλή λύση προστασίας, αλλά μπορείς να προσθέσεις μεγαλύτερη ενίσχυση με μη ερεθιστικό αντηλιακό ματιών. 
 
Πηγή: shape.gr

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας
Ο λογαριασμός σας