Η απόδειξή αγοράς αποστέλλεται στο email που έχετε δηλώσει.

Δωρεάν Μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 39€ 

Αρχική / Blog / Τι είναι το Maskne και πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

Τι είναι το Maskne και πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

Πίσω στο blog
17/11/2020
Τι είναι το Maskne και πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

Καθώς η χρήση μάσκας έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και στην καθημερινότητά μας ένας νέος όρος εμφανίστηκε στο skincare, το maskne.

Ο όρος Maskne (mask + ance)  δημιουργήθηκε για να περιγράψει  την ακμή που προκαλείται από τη χρήση μάσκας προσώπου.

Η αιτία του Maskne

Η αιτία της ακμής της μάσκας είναι η τριβή που δημιουργεί η μάσκα στο δέρμα σας, προκαλώντας ερεθισμό στην επιφάνειά του και φράζοντας τους πόρους. Στη συνέχεια η υγρασία και τα βακτήρια που αναπτύσσονται κάτω από τη μάσκα δημιουργεί το τέλειο κοκτέιλ για να σχηματιστεί η ακμή. Αν σε αυτή τη συνθήκη προσθέσουμε και το μακιγιάζ μπορεί να γίνει ένας πραγματικός εφιάλτης του δέρματος.

Καθώς είναι πλέον υποχρεωτικό να φοράτε μάσκα προσώπου όταν βρισκόμαστε σε δημόσιους χώρους, μια επιλογή  είναι η χρήση μάσκας από φιλικό προς το δέρμα υλικό όπως το μετάξι. Το μετάξι είναι πιο «ευγενικό» προς το δέρμα, μειώνει την  τριβή και φυσικά είναι υποαλλεργικό, οπότε είναι ιδανικό για ευαίσθητο δέρμα ή οποιοσδήποτε με αλλεργίες. Σε αντίθεση με το βαμβάκι, το νάιλον και άλλα υφάσματα, το μετάξι  προσαρμόζεται  στη θερμοκρασία του σώματος και δεν θα επηρεάσει τα δέρματα σας φυσικά έλαια και την υγρασία του δέρματος σας, διατηρώντας το εξαιρετικά απαλό και ενυδατωμένο.

MaskAcne

 

Αν η χρήση μάσκας από μετάξι σας φαίνεται δαπανηρή έχουμε εναλλακτικούς τρόπους για να σώσουμε το δέρμα σας... 

Πώς να αποτρέψετε το Maskne

  1. Καθαρίζετε πάντα το δέρμα πριν και μετά τη χρήση της μάσκας σας.
  2. Η υγρασία είναι το κλειδί - βεβαιωθείτε ότι ενυδατώνετε συχνά το δέρμα σας και μην ξεχνάτε τα χείλη σας!
  3. Θυμηθείτε το SPF, η προστασία από τον ήλιο εξακολουθεί να μετράει καθώς δεν καλύπτεται όλο το πρόσωπό σας και αυτές οι ακτίνες UVA / UVB μπορεί ακόμα να διεισδύσουν στη μάσκα σας.
  4. Πλύνετε τη μάσκα σας ή αντικαταστήστε την καθημερινά.

 

Αν και υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε στην πρόληψη της μάσκας, ο καθαρισμός του προσώπου σας με τη σωστή περιποίηση του δέρματος είναι το κλειδί. Η καλή περιποίηση του δέρματος είναι ζωτικής σημασίας και ο καθαρισμός του δέρματος ελαχιστοποιεί τους φραγμένους πόρους και σταματά τη φλεγμονή, τα σπυράκια και τη θαμπή, μη λεία όψη της επιδερμίδας. Με την απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και την καταπολέμηση της λιπαρότητας, μπορούμε να απαλλαγούμε από τα βακτήρια και να έχουμε  καθαρό, ενυδατωμένο και λαμπερό δέρμα. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας, χρειάζεστε το σωστό είδος καθαριστικού.

Το λιπαρό / επιρρεπές στην ακμή δέρμα χρειάζεται έναν αφρό καθαρισμού ώστε να αφαιρέσει τη λιπαρότητα, ενώ το ξηρό / ευαίσθητο δέρμα χρειάζεται καθαριστικό με βάση την κρέμα για να προσθέσει υγρασία στο δέρμα και να βοηθήσει  την επανόρθωση και προστασία του. Ο καθαρισμός προσώπου θα πρέπει να εφαρμόζεται πρωί και βράδυ.

Αποφύγετε την υπερβολική χρήση  απολεπιστικών, καθώς μπορεί να προκαλέσουν περαιτέρω ζημιές και κοψίματα στο δέρμα που θα επιτρέψουν την είσοδο βακτηρίων.

H αποφυγή του έντονού μακιγιάζ όταν φοράτε μάσκα για πολλές ώρες θα βοηθήσει στην αποτροπή του manske. Μια ενυδατική κρέμα  με χρώμα μπορεί να είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για το δέρμα σας.

Φυσικά, αν τα συμπτώματα του manske επιμένουν καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας.

ΠΗΓΗ: simplyclinics.co.uk

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας
Ο λογαριασμός σας