Η απόδειξή αγοράς αποστέλλεται στο email που έχετε δηλώσει.

Δωρεάν Μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 39€ 

Αρχική / Blog / ΠΩΣ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ 2 ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ 2 ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

Πίσω στο blog
03/04/2020
ΠΩΣ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ 2 ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

Αν και απαραίτητο, δεν είναι πάντα εύκολο να πίνουμε 2 λίτρα νερό την ημέρα. Παρακάτω σας δίνουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να το κάνετε χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Έχετέ το κοντά σας

Συχνά ξεχνάμε να πιούμε νερό, όχι γιατί δεν διψάμε, αλλά απλώς γιατί δεν το σκεφτόμαστε κατά τη διάρκεια της έντονης και κουραστικής μέρας μας. Όταν είστε στη δουλειά, ένα μπουκάλι νερό πάνω στο γραφείο θα λειτουργήσει σαν μια συνεχής υπενθύμιση. Αν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, αρχίστε να «αναγκάζετε» τον εαυτό σας να πίνει νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να γίνει φυσικό αντανακλαστικό σας.

Δώστε του λίγη γεύση

Ποιος είπε ότι η ενυδάτωση πρέπει να είναι βαρετή ή άγευστη; Μπορείτε να ξεδιψάσετε το σώμα σας και με άλλους τρόπους, όπως διάφορα αφεψήματα, ένα πράσινο τσάι ή έναν ελαφρύ καφέ… προσέξτε μόνο να μην το παρακάνετε με την καφεΐνη! Θέλετε μια πιο γευστική λύση χωρίς παρενέργειες; Νερό με φρούτα: διαλέξτε τα αγαπημένα σας φρούτα, αφήστε τα να αρωματίσουν το νερό σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες ή στο ψυγείο για 24 ώρες… και δοκιμάστε το!

Αν δεν μπορείτε να το πιείτε, φάτε το!

Κάτι που συχνά δεν σκεφτόμαστε είναι ότι και τα τρόφιμα μπορούν να συμμετέχουν στον σκοπό μας και να μας βοηθήσουν να καταναλώσουμε τα 2 λίτρα νερό: συμπεριλάβετε στη διατροφή σας φρέσκα λαχανικά και φρούτα (μερικά μάλιστα, όπως το καρπούζι, είναι πραγματικές δεξαμενές νερού!), ή σούπες.

"Όλοι ξέρουμε ότι συνιστάται να πίνουμε 2 λίτρα νερό την ημέρα, αφού το νερό είναι απαραίτητο για τις ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού μας. Επιπλέον, η σωστή ενυδάτωση παίζει σημαντικό ρόλο και στην αντιμετώπιση της καθημερινής κόπωσης. Το Ινστιτούτο Παστέρ επιβεβαίωσε ότι ακόμη και μια μικρή απώλεια νερού, της τάξης του 2%, μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη συνοχής στη βραχυπρόθεσμη μνήμη και σε δυσκολία συγκέντρωσης είτε στον υπολογιστή είτε σε ένα γραπτό κείμενο. Άλλες μελέτες έχουν καταδείξει ότι η χρόνια αφυδάτωση επηρεάζει τη διάθεση, τη πνευματική εγρήγορση και τα επίπεδα ενέργειάς μας.” Δρ. Véronique Lebar, Διατροφολόγος και Κοσμητολόγος

Μάθετε πρώτοι για τις προσφορές μας

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα και τις προσφορές μας
Ο λογαριασμός σας